Strategisch navigeren door het wereldwijde prijsbeleid van Microsoft cloud

december 7, 2023

In oktober 2022 zette Microsoft een strategische koerswijziging in gang met als doel meer transparantie en stabiliteit te brengen in het prijsbeleid voor de Microsoft Cloud. Dit werd geïnitieerd door een duidelijk omschreven ritme te introduceren, gericht op het wereldwijd afstemmen van prijzen op Amerikaanse dollarniveaus.

Hoewel deze koerswijziging op het eerste gezicht positief lijkt, is het van essentieel belang om de impact ervan kritisch te evalueren, omdat dit vaak leidt tot prijsverhogingen.

Wereldwijde prijsaanpassingen: Een gedetailleerd overzicht

Vanaf 1 februari 2024 zal Microsoft aanpassingen doorvoeren in de prijzen van cloud- en softwarediensten in verschillende valuta’s. Een overzicht van deze aanpassingen:

  • Braziliaanse Real (BRL): -7% (Cloud), Geen (OnPrem) – Vanaf 1 februari 2024
  • Indiase Roepie (INR): 6% (Cloud), 6% (OnPrem) – Vanaf 1 februari 2024
  • Zuid-Koreaanse Won (KRW): 8% (Cloud), 10% (OnPrem) – Vanaf 1 februari 2024
  • Noorse Kroon (NOK): 12% (Cloud), 12% (OnPrem) – Vanaf 1 februari 2024
  • Zweedse Kroon (SEK): 10% (Cloud), 10% (OnPrem) – Vanaf 1 februari 2024
  • Taiwanese Nieuwe Dollar (TWD): 7% (Cloud), Geen (OnPrem) – Vanaf 1 februari 2024
  • Japanse Yen (JPY): 20% (Cloud), 20% (OnPrem) – Vanaf 1 april 2024
  • Chinese Yuan (CNY): 7% (Cloud), Geen (OnPrem) – Vanaf 1 mei 2024

Kritische reflectie op lokale opties met BeSharp Experts

Bij het afsluiten van Microsoft contracten op internationaal niveau is een kritische benadering essentieel. Het is niet ongebruikelijk dat prijsaanpassingen, hoe goed bedoeld ook, uiteindelijk resulteren in hogere kosten voor organisaties.

BeSharp Experts begrijpt de uitdagingen en heeft de expertise om organisaties te begeleiden bij het verkennen van lokale opties en het onderhandelen over de beste prijzen. In plaats van blindelings de wereldwijde standaard te volgen, is het van belang om nauwgezet te evalueren wat deze veranderingen betekenen voor uw specifieke situatie.

Internationale opties overwegen met BeSharp Experts

Bij het afsluiten van Microsoft contracten is het cruciaal om verder te kijken dan landsgrenzen. De diverse verkooporganisaties van Microsoft in verschillende landen kunnen uiteenlopende doelen hebben en zelfs met elkaar concurreren. Om de beste deal te krijgen, is het essentieel om het juiste proces te volgen. BeSharp Experts, met uitgebreide ervaring, excelleert in het vinden van optimale licentieoplossingen en het onderhandelen over Microsoft licentieovereenkomsten wereldwijd.

Ontdek nu de wereldwijde mogelijkheden van Microsoft contracten met BeSharp Experts!

Wij staan klaar om je organisatie te begeleiden bij het maken van weloverwogen beslissingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en budget. Neem vandaag nog contact met ons op en maximaliseer de waarde van je licentieovereenkomsten.

Neem contact op met BeSharp Experts en navigeer met vertrouwen door de wereld van Microsoft licenties!