Slim gebruikmaken van 2e hands licenties

juni 29, 2023

In het voortdurend veranderende landschap van softwarelicenties heeft de Usedsoft rechtszaak tegen Oracle een baanbrekende uitspraak voortgebracht die de mogelijkheden en rechten met betrekking tot de doorverkoop van tweedehands licenties heeft gevormd. Deze belangrijke juridische strijd vond plaats in de Europese Unie en behandelde de vraag of softwarelicenties, net als fysieke goederen, doorverkocht kunnen worden. Het oordeel? Ja, dat kan!

De Usedsoft-uitspraak heeft bevestigd dat het uitputtingsbeginsel van toepassing is op softwarelicenties, waardoor rechtmatige eigenaren hun gebruikte licenties aan derden kunnen doorverkopen. Deze baanbrekende beslissing heeft niet alleen grote gevolgen gehad voor bedrijven die de waarde van ongebruikte licenties willen maximaliseren, maar ook voor onafhankelijke licentieadviseurs zoals wij.

Als onafhankelijke licentieadviseur en ervaren onderhandelaar zijn we uitstekend bekend met de complexiteit van softwarelicentietransacties en kunnen we u begeleiden gedurende het gehele aan- of verkoopproces.

Hoe kunnen wij u helpen:

Ondersteuning bij de verkoop van overtollige licenties:
Wij bieden uitgebreide ondersteuning bij het verkopen van uw overtollige licenties. Onze eerste stap is het genereren van een gedetailleerd overzicht van de overtollige (Microsoft) licenties die momenteel niet in gebruik zijn of naar verwachting in de nabije toekomst niet gebruikt zullen worden. Door gebruik te maken van ons internationale netwerk van distributeurs, zorgen we ervoor dat deze licenties worden aangeboden aan betrouwbare kopers die het juiste proces volgen. Met grondig onderzoek streven we naar het realiseren van de hoogst mogelijke opbrengst voor uw overtollige licenties.

Ondersteuning bij de aankoop van tweedehands Microsoft licenties:
Als u behoefte heeft aan het verkrijgen van tweedehands (Microsoft) licenties, staan wij ook voor u klaar. Onze experts voeren een grondige inventarisanalyse uit om de specifieke licenties te identificeren die u nodig heeft. Door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk van internationale distributeurs, vinden we deze licenties en zorgen we ervoor dat het gehele inkoopproces voldoet aan strikte due diligence. Ons doel is om uw kosten te minimaliseren door de benodigde licenties tegen de meest competitieve prijzen te verkrijgen.

Door met ons samen te werken, kunt u profiteren van ons uitgebreide netwerk van internationale distributeurs, die allemaal de juiste processen volgen bij het kopen of verkopen van tweedehands licenties. Dit netwerk zorgt ervoor dat uw transacties veilig worden uitgevoerd en voldoen aan wettelijke en ethische normen.

Bij BeSharp Experts hebben wij jarenlange ervaring in het ondersteunen van dergelijke aan- of verkooptrajecten. We weten precies hoe het aan- of verkoopproces dient te verlopen, in overeenstemming met de regelgeving, en welke prijzen marktconform zijn.

Neem vandaag nog contact met ons op om het onbenutte potentieel van uw overtollige licenties te benutten of kosteneffectieve tweedehands Microsoft licenties te verkrijgen. Laten we samen uw softwarelicentiestrategie optimaliseren en meer waarde creëren voor uw bedrijf.