Reimaging Rights

augustus 7, 2023

Licenties en cloudabonnementen kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen, maar met de juiste aanpak kunnen deze kosten worden geoptimaliseerd. Microsoft Commercial Licensing biedt klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van “Reimaging Rights”, waarmee het eenvoudiger wordt om software op meerdere apparaten te implementeren. In deze blog verkennen we wat Reimaging Rights zijn, hoe ze werken en welke voordelen ze bieden voor uw organisatie.

Wat zijn Reimaging Rights?

Reimaging Rights stellen klanten in staat om Commercial Licensing media te gebruiken om dezelfde standaard software-image op meerdere gelicentieerde apparaten te implementeren. Dit geldt voor apparaten die zijn gelicentieerd via een Commercial Licensing-programma, OEM, of via retail kanalen, zolang bepaalde criteria worden gevolgd. Met Reimaging Rights kunnen klanten gebruikmaken van standaard images, wat verschillende voordelen met zich meebrengt.

Voordelen van Reimaging Rights

  1. Wendbare software-implementatie: Met Reimaging Rights kunnen organisaties snel en efficiënt software implementeren op meerdere apparaten. Dit maakt het eenvoudiger om nieuwe technologieën en updates uit te rollen.
  2. Verminderde total cost of ownership (TCO): Door het gebruik van standaard images kunnen organisaties hun kosten verlagen doordat het implementatieproces vereenvoudigd wordt en er minder tijd en middelen nodig zijn.
  3. Gestandaardiseerde software en vereenvoudigde productactivering: Het gebruik van dezelfde standaard softwareimage op alle gelicentieerde apparaten zorgt voor uniformiteit en eenvoud bij het activeren van producten.

Eligibiliteit voor Reimaging

Reimaging Rights zijn van toepassing op klanten die software hebben gelicentieerd via een Commercial Licensing-overeenkomst. Het recht op reimaging geldt alleen als de producten die gelicentieerd zijn onder het Commercial Licensing-programma identiek zijn aan het product dat opnieuw geïmplementeerd moet worden. Dit betekent dat dezelfde versie, editie, componenten en taal moeten worden gebruikt. Klanten kunnen ook reimaging rights uitoefenen voor dezelfde Microsoft-software die is gelicentieerd via een OEM of een andere overeenkomst, op voorwaarde dat aan de juiste voorwaarden is voldaan.

Uitzonderingen op de Reimaging Rights

Er zijn enkele situaties waarin Reimaging Rights niet van toepassing zijn. Bijvoorbeeld:

  • Verschillende producten, zoals Windows Server Standard en Windows Server Essentials, kunnen niet opnieuw worden geïmplementeerd.
  • Verschillende componenten, zoals verschillende edities van Microsoft Office, komen niet in aanmerking voor reimaging.
  • Verschillende talen, zoals Engels en Frans, kunnen niet opnieuw worden geïmplementeerd.

Reimaging in Open License en Open Value Programs

Klanten die gebruikmaken van Open License, Open Value of Open Value Subscription Agreement kunnen gebruikmaken van Reimaging Rights. Hiervoor moeten ze ten minste één licentie kopen voor de Microsoft-software die ze willen reimagen. Deze aankoop is nodig om toegang te krijgen tot de media en de benodigde Volume Licensing Keys (VLK’s).

Reimaging van het Windows Desktop Operating System

Hoewel Commercial Licensing-programma’s geen volledige licenties voor het Windows desktop-besturingssysteem bieden, is de media voor de volledige versie beschikbaar voor klanten die Windows via een Windows Upgrade-licentie hebben gelicentieerd in een Commercial Licensing-programma. Klanten kunnen Commercial Licensing media gebruiken om Windows desktop-besturingssystemen opnieuw te imageren vanaf een OEM, mits de juiste voorwaarden zijn nageleefd.