Non-profitstatus bij Microsoft: Besparingen en waarschuwingen

juni 13, 2024

Introductie van Microsoft Non-profit

Microsoft biedt aanzienlijke voordelen aan non-profitorganisaties door donaties en kortingen op hun softwareoplossingen. Dit programma is bedoeld voor organisaties zoals erkende liefdadigheidsinstellingen, openbare bibliotheken en musea die cultureel erfgoed behouden en educatieve doelen nastreven.

Voordelen van non-profitstatus

Organisaties die in aanmerking komen profiteren van:

  • Donaties en kortingen: Toegang tot Microsoft-software tegen sterk gereduceerde prijzen of zelfs gratis.
  • Missie-ondersteuning: Ondersteuning van Microsoft voor organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke en culturele verbeteringen.
  • Antidiscriminatiebeleid: Verplichting om het antidiscriminatiebeleid van Microsoft te onderschrijven.
  • Strikte voorwaarden: Alleen gebruik van licenties voor interne activiteiten, niet voor commerciële partners of gelieerde organisaties.

Waarschuwing voor potentiële valkuilen

Ondanks de voordelen moeten non-profitorganisaties op hun hoede zijn voor enkele valkuilen. Sommige resellers hanteren hoge marges, zelfs bij non-profitprijzen. Daarnaast worden vaak uitgebreide bundels aangeboden waarvan slechts een deel van de functionaliteit wordt gebruikt. Het is ook belangrijk om wildgroei te voorkomen en consolidatiemogelijkheden door te voeren. We zien regelmatig dat O365/M365 abonnementen onnodig worden toegewezen aan service accounts, dat abonnementen na uitdiensttreding actief blijven, en dat er mogelijkheden zijn voor optimalisatie door middel van een profielenonderzoek, waarbij abonnementen worden toegewezen op basis van gebruikersprofielen.

Advies en ondersteuning

Om de optimale licentie-oplossingen te vinden en kosten te besparen, is het cruciaal om advies in te winnen bij ervaren en onafhankelijke licentiespecialisten.

Terwijl Microsoft’s non-profitprogramma aanzienlijke voordelen biedt, is het essentieel dat organisaties zich bewust zijn van de valkuilen.

Voor onafhankelijk advies en ondersteuning bij het vinden van de optimale licentie-oplossingen en het realiseren van besparingen op licentiekosten, neem contact op met BeSharp Experts.

Onze specialisten staan klaar om uw non-profitorganisatie te helpen bij het navigeren door Microsoft’s non-profitprogramma’s en het maximaliseren van uw impact.

Ontdek hoe we u kunnen ondersteunen door contact met ons op te nemen voor een adviesgesprek op maat.