Nieuwe security-SKU’s van Microsoft: Een kosteneffectieve oplossing voor frontliniewerkers

januari 15, 2024

Nieuwe security-SKU’s van Microsoft: Een kosteneffectieve oplossing voor frontliniewerkers

Microsoft heeft onlangs een reeks nieuwe security-SKU’s geïntroduceerd, specifiek ontworpen om de beveiliging van frontliniewerkers te versterken. Deze strategische zet, vastgelegd in de productvoorwaarden van 1 januari 2024, brengt nieuwe aanbiedingen onder de Defender- en Entra-families (voorheen Azure Active Directory). Laten we de details van deze toevoegingen analyseren en objectief de mogelijke kostenimplicaties verkennen.

De nieuwe toevoegingen:

Microsoft heeft zijn Defender- en Entra-families uitgebreid met verschillende nieuwe SKUs, ontworpen om te voldoen aan de unieke beveiligingsbehoeften van frontliniewerkers.

Enkele van de nieuw geïntroduceerde SKUs zijn onder andere:

  • Microsoft Defender for Identity F1 (User SL)
  • Microsoft Defender for Cloud Apps F1 (User SL)
  • Defender for Endpoint F1 (User SL)
  • Defender for Endpoint F2 (User SL)
  • Microsoft Defender for Office 365 F1 (User SL)
  • Microsoft Defender for Office 365 F2 (User SL)
  • Microsoft Entra ID F2 (User SL)

Deze stap lijkt een strategie te volgen vergelijkbaar met die van april 2020, toen Microsoft meer betaalbare SKUs introduceerde voor Microsoft 365 E3-gebruikers, waardoor ze toegang kregen tot functies voor regelgeving en juridische naleving op E5-niveau. Een belangrijk verschil met de nieuwe op beveiliging gerichte Frontline-SKUs die in januari 2024 zijn aangekondigd, is echter dat ze naar verluidt geen M365 F1/F3 van gebruikers vereisen.

Kosteneffectieve securityoplossingen:

Volgens de prijslijst van januari 2024 beweert Microsoft dat de SKUs voor frontliniebeveiliging geprijsd zijn op ongeveer twee derde van de kosten van de P1/P2 SKUs.

Deze prijsstrategie sluit aan bij de trend van Microsoft, zoals waargenomen in juni 2022 toen ze meer betaalbare F5-compliance-SKUs introduceerden. Volgens Microsoft wijst deze claim op een actieve inspanning om beveiligingsmaatregelen toegankelijker te maken voor organisaties, met name die met frontliniewerkers.

Opmerkelijke wijzigingen in productvoorwaarden:

Naast de introductie van de security-SKUs zijn er andere opmerkelijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is alle verwijzing naar Azure Information Protection (AIP) Premium Plan 1 uit de documentatie verwijderd. Dit stemt overeen met de beslissing om AIP Premium Plan 2 in 2020 stop te zetten, waarvan de functionaliteit is opgenomen in verschillende Purview-sub-suites.

Neem contact op met BeSharp Experts voor onafhankelijk advies:

Voor onafhankelijk en op maat gemaakt licentie-technisch advies over deze nieuwe security-SKUs en andere Microsoft-oplossingen kunt u contact met ons opnemen. Als onafhankelijk adviseur op het gebied van Microsoft licenties kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van helder inzicht en gepersonaliseerd advies. Of het nu gaat om vragen over de nieuwe Microsoft Defender SKUs of andere Microsoft-producten, BeSharp Experts staat klaar om te helpen. Ons toegewijde team van experts biedt onbevooroordeeld en op maat gemaakt advies, afgestemd op de unieke behoeften van uw organisatie.