Navigeren door de nieuwste ontwikkelingen in Microsoft Dynamics 365 licensing

januari 29, 2024

In deze blogpost gaan we dieper in op de recente toevoegingen aan de Microsoft Dynamics 365-familie en de bijbehorende licentiedetails. We richten ons specifiek op de recente aanvullingen, namelijk Dynamics 365 Field Service Contractor en Dynamics 365 Finance Premium, die op 1 januari 2024 zijn toegevoegd aan de Dynamics 365-suite.

Dynamics 365 Field Service Contractor

Doel en functies: Deze nieuwe toevoeging is afgestemd op externe technici die namens een organisatie diensten verlenen. Het omvat een subset van de kernfuncties van de reguliere Dynamics 365 Field Service-aanbieding.

Licentiemodel: Dynamics 365 Field Service Contractor werkt op basis van een User Subscription License (User SL of USL). Elke gebruiker die toegang nodig heeft tot de app moet beschikken over een geldige licentie.

Beperkt gebruik: Ondanks dat het gericht is op “contractors”, mogen organisaties dit aanbod niet gebruiken voor hun gebruikers die minder functionaliteit nodig hebben om kosten te besparen, zoals bepaald in de Microsoft Product Terms voor Dynamics 365 online services.

Vereisten: Organisaties dienen een licentie hebben aangeschaft (Dynamics 365 Field Service User SL of Dynamics 365 Field Service Device SL en Microsoft Entra ID User SL voor de werknemer(s) van de “contractor”).

Vergelijking: Voor een gedetailleerde vergelijking van de functies en mogelijkheden tussen de reguliere Dynamics 365 Field Service-aanbieding en de nieuwe Dynamics 365 Field Service Contractor, kunt u terecht op deze Microsoft Learn-website.

Microsoft Dynamics 365 Finance Premium

Business Performance Planning: Geïntroduceerd eind 2023, biedt deze functie een uitgebreid overzicht van financiële en operationele prestaties. Het vereenvoudigt en automatiseert planning, budgettering, prognoses, rapportage en analyses met integratie met Microsoft PowerBI en Excel.

Licentiemodel: Om volledig gebruik te maken van business performance planning hebben gebruikers de nieuwe Microsoft Dynamics 365 Finance Premium User SL nodig, aanbevolen voor functies verantwoordelijk voor strategische financiële plannen, budgetten, rapporten en inzichten.

Gebruikersrollen: Gebruikers die lichte bewerkingen willen maken in business performance planning-analyse kunnen dit doen met hun Dynamics 365 Finance-licentie, terwijl degenen die alleen de analyses willen lezen een Team Member-licentie nodig hebben.

Minimale aankoop: Hoewel er geen licentievereisten zijn voor Finance, zijn er minimale aankoopvereisten (20 licenties voor Dynamics 365 Finance en/of Dynamics 365 Finance Premium).

Neem Contact op met BeSharp Experts

Voor een dieper begrip van Microsoft Dynamics 365 licenties of om te bespreken hoe BeSharp Experts u kan helpen bij het optimaliseren van uw software-investeringen, neem gerust contact met ons op. Met onze expertise bent u ervan verzekerd dat u altijd de beste deal sluit en controle behoudt over uw licenties en cloud-abonnementen.