Microsoft security oplossingen

mei 8, 2023

Microsoft heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het verbeteren van zijn beveiligingsoplossingen. Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod aan tools en services ontwikkeld om organisaties te helpen hun gegevens te beschermen tegen dreigingen van buitenaf. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste Microsoft security oplossingen.

Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft Defender for Endpoint is een endpoint-beveiligingsoplossing die bedrijven helpt om hun netwerk te beschermen tegen malware, phishingaanvallen en andere bedreigingen. Het biedt real-time bescherming voor Windows-, MacOS- en Linux-machines, en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om verdachte activiteiten te detecteren en te blokkeren. Het bevat ook functies zoals gedragsanalyse, sandboxing en webcontrole, waarmee bedrijven kunnen voorkomen dat kwaadaardige software zich verspreidt via het netwerk.

Microsoft Defender for Identity

Microsoft Defender for Identity is een oplossing voor identiteitsbeveiliging die bedrijven helpt om hun Active Directory-omgeving te beschermen tegen cyberaanvallen. Het maakt gebruik van machine learning om gedragspatronen te analyseren en aanvallen te detecteren die gericht zijn op identiteitsgegevens. Het biedt ook gedetailleerde rapporten over verdachte activiteiten en kan helpen bij het herstellen van accounts die zijn gecompromitteerd door een aanval.

Microsoft Cloud App Security

Microsoft Cloud App Security is een oplossing voor cloudbeveiliging die bedrijven helpt om hun gegevens te beschermen wanneer deze worden opgeslagen in cloudservices zoals Microsoft 365, Salesforce en Dropbox. Het biedt realtime monitoring en analyse van cloudactiviteiten en waarschuwt beheerders voor ongebruikelijke activiteiten die kunnen wijzen op een inbreuk op de beveiliging. Het kan ook helpen bij het afdwingen van naleving van de regelgeving door middel van beleidsregels en controles.

Azure Security Center

Azure Security Center is een beveiligingsoplossing voor cloudomgevingen die wordt geleverd als onderdeel van Microsoft Azure. Het biedt continue bewaking van de beveiligingsstatus van Azure-resources en maakt gebruik van machine learning om potentiële bedreigingen te identificeren. Het biedt ook beheerders gedetailleerde rapporten over de beveiliging van hun resources en aanbevelingen voor het verbeteren van de beveiliging.

Microsoft Information Protection

Microsoft Information Protection is een oplossing voor gegevensbeveiliging die bedrijven helpt om hun gevoelige gegevens te beschermen, ongeacht waar deze worden opgeslagen of gedeeld. Het maakt gebruik van machine learning om gegevens automatisch te classificeren en te labelen op basis van het risiconiveau, en biedt beheerders controle over de manier waarop deze gegevens worden gebruikt en gedeeld. Het kan ook helpen bij het voldoen aan de regelgeving door het bieden van beleidsregels en rapportage over de naleving van de beveiliging.