Microsoft Premier Support end of sale tijdslijnen uitgelegd

juni 28, 2024

Als onafhankelijke specialisten in Microsoft licenties en ervaren contractonderhandelaars is BeSharp Experts toegewijd aan het informeren van onze klanten over belangrijke updates die van invloed zijn op hun IT-investeringen. Vandaag duiken we in de recente aankondiging van Microsoft over het beëindigen van de verkoop van Premier Support en de gevolgen hiervan voor zowel commerciële als publieke sector klanten.

Commerciële klanten

Met ingang van 1 juli 2021 heeft Microsoft het aanbieden van Premier Support overeenkomsten stopgezet voor nieuwe commerciële klanten en voor diegenen die overstappen naar Microsoft Unified. Dit markeerde een significante verandering voor organisaties die vertrouwen op deze uitgebreide ondersteuningsdiensten. Bovendien waren vanaf 1 juli 2022 vernieuwende commerciële klanten ook niet langer in aanmerking voor Premier Support overeenkomsten.

Publieke sector klanten

Voor entiteiten in de publieke sector, waaronder nationale, federale, staats- en lokale overheden (SLG), staatsbedrijven (SOE) en onderwijsinstellingen (EDU), verloopt de tijdlijn als volgt:

  • 1 juli 2021: Premier Support overeenkomsten werden stopgezet voor publieke sector klanten die overstapten naar Unified.
  • 1 juli 2023: Nieuwe publieke sector klanten kwamen niet langer in aanmerking voor Premier Support overeenkomsten.
  • 1 juli 2024: Vernieuwende publieke sector klanten werden ook uitgesloten van het vernieuwen van Premier Support overeenkomsten.

Volgens Microsoft is deze gefaseerde aanpak gericht op het afstemmen met de strategische richting van Microsoft en tegelijkertijd het accommoderen van de unieke behoeften van organisaties in de publieke sector.

Buiten beschouwing: Premier Support voor Partners (PSfP)

Ondanks deze veranderingen blijft het aanbod van Premier Support voor Partners (PSfP) beschikbaar op de markt. Er zijn echter specifieke pensioentijdlijnen onder het PSfP Thru Direct model:

  • 1 oktober 2023: Indonesië, Israël, Korea, Koeweit, Portugal, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten.
  • 1 januari 2024: Bahrein, China, Egypte, Frankrijk, Hong Kong, India, Polen, Roemenië, Macau, Maleisië, Marokko, Filipijnen, Thailand, Vietnam.
  • 15 april 2024: Tsjechië (alleen commerciële klanten).
  • 1 juli 2024: Alle overige markten wereldwijd zullen stoppen met nieuwe verkopen van PSfP Thru Direct.

Bestaande PSfP Thru Direct overeenkomsten worden gehonoreerd voor de duur zoals gespecificeerd in de overeenkomsten, wat continuïteit biedt voor huidige klanten tot het einde van hun service termijn.

Doorgaan naar de toekomst

Om Microsoft ondersteuningsdiensten voort te zetten, kunnen organisaties twee hoofdopties overwegen:

  1. Unified Enterprise Agreement: Verkrijg een Unified Enterprise overeenkomst via een goedgekeurde partnermakelaar om uitgebreide ondersteuningsdekking te behouden.
  2. PSfP Thru with Separate Schedules: Kies voor PSfP Thru met afzonderlijke schema’s afgestemd op individuele eindklanten, wat zorgt voor gerichte ondersteuning die is afgestemd op specifieke zakelijke vereisten.

Bij BeSharp Experts zijn we toegewijd om organisaties te helpen bij het effectief navigeren door deze overgangen. Of het nu gaat om het optimaliseren van licentie- en ondersteuningsinvesteringen of het onderhandelen over complexe contractvoorwaarden, onze expertise zorgt ervoor dat uw organisatie de maximale waarde en operationele continuïteit behaalt in deze zich ontwikkelende omgeving.

Voor meer inzichten en persoonlijke begeleiding bij het aanpassen aan de veranderingen in de ondersteuning van Microsoft, neem vandaag nog contact met ons op voor een consult. Samen zullen we uw IT-investeringen beschermen en uw organisatie voorbereiden op toekomstig succes.

Unified Broker Program: https://brokerprogram.microsoftpartnersupport.com

Premier Support for Partners (PSfP): Microsoft Premier Support for Partners