Microsoft licenties voor Frontline workers

juli 18, 2023

In de huidige dynamische werkomgeving spelen Frontline workers een essentiële rol bij het rechtstreeks omgaan met klanten en het leveren van belangrijke diensten. Microsoft erkent het belang van Frontline workers in diverse sectoren. Om hun productiviteit en samenwerking te ondersteunen, biedt Microsoft gespecialiseerde licentieopties die zijn afgestemd op de unieke behoeften van Frontline workers. In deze blogpost zullen we het concept van Frontline workers verkennen, de kwalificatievereisten voor licenties en de specifieke beschikbare licenties voor deze medewerkers.

Het begrip Frontline workers:
Frontline workers zijn werknemers van wie de voornaamste functie bestaat uit het rechtstreeks samenwerken met klanten of het algemene publiek om diensten te bieden, ondersteuning te verlenen, producten te verkopen of betrokken te zijn bij productie- en distributieactiviteiten. Ze werken vaak op gedeelde apparaten of maken gebruik van smartphones en tablets met een scherm kleiner dan 10,9 inch. Voorbeelden van Frontline workers zijn te vinden in de gezondheidszorg, transport, productie en vele andere sectoren.

Kwalificatievereisten voor licenties van Frontline workers:
Microsoft 365-licenties voor Frontline workers kunnen alleen worden toegewezen aan gebruikers die voldoen aan een of meer van de volgende voorwaarden:

  • Gebruik van een primair werkapparaat met een enkel scherm kleiner dan 10,9 inch.
  • Delen van het primair werkapparaat met andere gekwalificeerde gebruikers met een Microsoft 365- of Office 365-licentie voor Frontline workers, binnen dezelfde dienst of verschillende diensten.
  • Andere gebruikers met een Microsoft-licentie voor Frontline workers moeten ook het apparaat gebruiken als hun primaire werkapparaat.
  • Voor software of services die worden gebruikt op het gedeelde apparaat, moet een licentie zijn toegewezen aan het apparaat of de gebruikers voor het gebruik van de betreffende software of services.

Kwalificerende Microsoft 365- en Office 365-licenties voor Frontline workers:

De kwalificerende licenties die beschikbaar zijn voor Frontline workers zijn Microsoft 365 F1, Microsoft 365 F3 en Office 365 F3. Deze licenties bieden uitgebreide productiviteits- en samenwerkingstools om de efficiëntie en effectiviteit van Frontline workers in hun dagelijkse taken te verbeteren.

Gebruiksrechten voor Windows met Microsoft 365 F3:

Voor gebruikers met een Microsoft 365 F3-licentie gelden de volgende gebruiksrechten voor het Windows-component:

  • Rechten voor het gebruik van Windows Enterprise LTSC zijn niet van toepassing.
  • Het recht op installatie en gebruik van MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) is niet van toepassing.
  • Met uitzondering van Azure Virtual Desktop zijn de rechten voor toegang tot en gebruik van gevirtualiseerde instanties alleen van toepassing op gelicentieerde gebruikers van een gedeeld apparaat met een kwalificerend besturingssysteem

Smartphones en tablets:

Elke gebruiker met een Microsoft 365 F3- of Office 365 F3-licentie heeft het recht om:

  • Microsoft Office op mobiele apparaten te gebruiken voor commerciële doeleinden.
  • In te loggen bij Microsoft Office op maximaal vijf smartphones en vijf tablets met een ingebouwd scherm van maximaal 10,9 inch diagonaal.

Gebruiksrechten voor gebruikerspostvak in Microsoft 365 F1:

Microsoft 365 F1 bevat geen rechten voor een Exchange-postvak. Om een volledige Teams-ervaring te bieden, inclusief een kalender, wordt het Exchange Online K1-serviceplan geleverd bij Microsoft 365 F1-licenties. Hoewel het Exchange Online K1-serviceplan voorziet in een postvak voor de gebruiker, zijn Microsoft 365 F1-gebruikers niet gemachtigd om het postvak te gebruiken.

Door gebruik te maken van de juiste Microsoft-licenties voor Frontline workers kunnen organisaties hun personeel in staat stellen om efficiënter en effectiever te werken, de samenwerking te verbeteren en klantinteracties te optimaliseren. Of het nu gaat om het voorzien van Frontline workers van mobiele toegang tot essentiële applicaties of het mogelijk maken van naadloze communicatie via Microsoft Teams, deze licenties zorgen ervoor dat Frontline workers hun taken effectief kunnen uitvoeren. Bij BeSharp Experts bieden we onafhankelijk advies en op maat gemaakte oplossingen om organisaties te ondersteunen bij het optimaliseren van hun Microsoft-licentiestrategieën. Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen helpen bij het benutten van het volledige potentieel van uw Frontline workers.