Microsoft Intune

mei 22, 2023

Microsoft Intune is een cloudgebaseerd beheerplatform dat organisaties helpt bij het beheren van mobiele apparaten, pc’s en applicaties. Het biedt flexibele licentiemogelijkheden, waarmee organisaties kunnen kiezen welke functies ze nodig hebben en hoe ze deze willen betalen.

De eerste licentiemogelijkheid is de Intune-licentie voor apparaatbeheer. Hiermee kunnen organisaties mobiele apparaten beheren, zoals smartphones en tablets. Met deze licentie kunnen organisaties apparaten registreren, instellingen beheren, beveiligingsbeleid afdwingen, applicaties implementeren en updates en patches toepassen. De Intune-licentie voor apparaatbeheer is beschikbaar als standalone licentie of als onderdeel van de Microsoft Enterprise Mobility + Security-suite.

Een andere licentiemogelijkheid is de Intune-licentie voor applicatiebeheer. Deze licentie is bedoeld voor organisaties die alleen mobiele applicaties willen beheren. Met deze licentie kunnen organisaties applicaties implementeren, toegangsbeleid afdwingen, beveiligingsinstellingen toepassen en rapporten genereren over het gebruik van applicaties. De Intune-licentie voor applicatiebeheer is beschikbaar als standalone licentie of als onderdeel van de Microsoft Enterprise Mobility + Security-suite.

Een derde licentiemogelijkheid is de Intune-licentie voor pc-beheer. Deze licentie is bedoeld voor organisaties die pc’s willen beheren, zoals laptops en desktops. Met deze licentie kunnen organisaties apparaten registreren, instellingen beheren, beveiligingsbeleid afdwingen, applicaties implementeren en updates en patches toepassen. De Intune-licentie voor pc-beheer is beschikbaar als onderdeel van de Microsoft Enterprise Mobility + Security-suite.

Ten slotte is er de Intune-licentie voor beheer van gedeelde apparaten. Deze licentie is bedoeld voor organisaties die gedeelde apparaten willen beheren, zoals kiosken of andere apparaten die door meerdere gebruikers worden gebruikt. Met deze licentie kunnen organisaties apparaten registreren, instellingen beheren, beveiligingsbeleid afdwingen, applicaties implementeren en updates en patches toepassen. De Intune-licentie voor beheer van gedeelde apparaten is beschikbaar als standalone licentie of als onderdeel van de Microsoft Enterprise Mobility + Security-suite.

In het algemeen biedt Microsoft Intune organisaties de flexibiliteit om te kiezen welke functies ze nodig hebben en hoe ze deze willen betalen. Of organisaties nu mobiele apparaten, pc’s, applicaties of gedeelde apparaten willen beheren, er zijn verschillende licentiemogelijkheden beschikbaar om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Daarnaast biedt Intune een eenvoudige implementatie en integratie met andere Microsoft-services, waardoor organisaties snel aan de slag kunnen met hun beheertaken.