Belangrijke mededeling: ESPA-Licenties voor educatieve instellingen stoppen in 2024!

september 6, 2023

Als IT-verantwoordelijke binnen de educatieve sector bent u wellicht bekend met het Microsoft Serverpakket (ESPA). Dit pakket biedt op kostenefficiënte wijze de benodigde serverlicenties voor educatieve doeleinden. SURF-leden hebben hier geruime tijd van geprofiteerd. Maar er staan veranderingen op komst die van invloed kunnen zijn op uw instelling.

Microsoft heeft aangekondigd dat ze eind 2024 stoppen met het aanbieden van licenties via het ESPA-model. Dit betekent dat het tijd is om de mogelijke gevolgen voor uw situatie te onderzoeken en u voor te bereiden op deze overgang.

Wat zijn de mogelijke gevolgen?

De impact van deze verandering kan variëren, afhankelijk van de specifieke situatie van uw instelling. Er zijn verschillende vragen die beantwoord moeten worden:

  • Hoe zal de overgang naar een nieuw licentiemodel onze kosten beïnvloeden?
  • Wat zijn de alternatieven voor ESPA-licenties en welke sluiten het beste aan bij onze behoeften
  • Zijn er specifieke stappen die we moeten nemen om een soepele overgang te garanderen?

Om deze vragen te beantwoorden en een duidelijk beeld te krijgen van wat deze veranderingen voor uw instelling betekenen, is het cruciaal om onafhankelijk advies in te winnen.

Hoe kan BeSharp Experts u ondersteunen?

Bij BeSharp Experts begrijpen we dat elke educatieve instelling uniek is. Onze specialisten hebben uitgebreide ervaring en kunnen u voorzien van onafhankelijk advies dat is afgestemd op uw specifieke licentiebehoeften en situatie.

Onze experts kunnen u helpen met:

  • Een grondige evaluatie van uw huidige situatie en licentiebehoeften.
  • Het identificeren van alternatieven voor ESPA-licenties die het beste passen bij uw instelling.
  • Het ontwikkelen van een overgangsplan om ervoor te zorgen dat uw instelling klaar is voor de veranderingen.

Wilt u meer weten over de wijzigingen in het Microsoft Serverpakket (ESPA) en hoe deze van invloed kunnen zijn op uw educatieve instelling? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

U kunt ons telefonisch bereiken via 085-007 0484 of per e-mail op info@besharpexperts.com. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen de juiste stappen te zetten voor een soepele overgang.