Change Of Channel Partner (COCP) & Partner of Record (POR) uitgelegd

oktober 4, 2023

In deze blog nemen we u mee in het Change of Channel Partner (COCP) proces en het belang van een Partner of Record (POR), terwijl we laten zien hoe BeSharp Experts u waardevolle begeleiding biedt om ervoor te zorgen dat u de juiste beslissingen neemt.

Begrijp het Change of Channel Partner (COCP) proces van Microsoft

Microsoft biedt klanten de mogelijkheid om over te stappen van de ene Licensing Solution Provider (LSP) naar de andere via een Microsoft Change Of Channel Partner (COCP) formulier. In deze blog gaan we dieper in op deze procedure en hoe BeSharp Experts u kan ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes.

Vroeger duurde het verwerken van een COCP formulier 30 dagen voordat de overgang naar een nieuwe LSP werd geactiveerd, maar dit is op een gegeven moment gewijzigd naar 90 dagen.

Wat is de werkelijke reden achter deze verandering? Sommigen beweren dat Microsoft haar LSP’s wil ontmoedigen om klanten van elkaar af te snoepen via een COCP formulier. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de periode voor COCP te verlengen tot 90 dagen.

Als u van LSP wilt veranderen en u niet minstens 90 dagen voor het einde van uw huidige overeenkomst een verzoek tot overstap indient, loopt de nieuw gekozen LSP een groot deel van de rebates mis, wat resulteert in de noodzaak om jullie samenwerking op alternatieve manieren winstgevend te maken. Het is dus van cruciaal belang om uw overstap tijdig in gang te zetten als u van LSP wilt veranderen.

Het belang van een Partner of Record (POR)

Het toekennen van een Partner of Record (POR) aan uw Microsoft abonnementen kan aanzienlijke voordelen met zich meebrengen. Een POR is de partner die u helpt bij het ontwerpen, bouwen, implementeren en/of beheren van een Microsoft oplossing voor een specifieke dienst. Het hoeft overigens niet de partner te zijn die u de abonnementen heeft verkocht.

Microsoft geeft aan dat door een Digitale Partner van Record toe te kennen aan bijvoorbeeld uw Office 365-, Intune- of EMS-abonnement, uw partner in staat wordt gesteld om u beter van dienst te kunnen zijn en u te helpen bij het optimaliseren van het gebruik van uw diensten voor uw gewenste zakelijke resultaat door het monitoren van het gebruik en de consumptiegegevens. Dit is helemaal juist, maar wist u dat de gekozen POR aanzienlijke rebates vanuit Microsoft ontvangt?

Hoe BeSharp Experts u kan helpen

Wij kunnen u helpen bij het selecteren van de meest geschikte Microsoft Licensing Solution Provider (LSP) met behulp van onze Leveranciersselectie service. Samen kunnen we uw aanvraag in de markt zetten en nadat we een shortlist van potentiële partners hebben geselecteerd, zal een objectieve beoordeling plaatsvinden op basis van de door u gestelde criteria. Dit resulteert uiteindelijk in een samenwerking met de meest geschikte partner. Dit kan aanzienlijke financiële voordelen voor u met zich meebrengen, aangezien de gekozen reseller rebates van Microsoft ontvangt waarover afspraken gemaakt kunnen worden.

BeSharp Experts kan u inzicht verschaffen in de verschillende verdienmodellen van software resellers, waardoor er ruimte ontstaat voor eerlijke afspraken over prijs en kwaliteit. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat de dienstverlening van de reseller in balans is met de beloning die hij van Microsoft ontvangt.

Voor meer informatie over hoe BeSharp Experts u kan helpen, kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn er om u als onafhankelijke specialist te ondersteunen bij het inzichtelijk maken van alle mogelijkheden zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.