Microsoft 365 (M365) security oplossingen: Het belang van duidelijke behoeften en slimme onderhandelingen

oktober 18, 2023

Microsoft 365 (M365) security oplossingen: Het belang van duidelijke behoeften en slimme onderhandelingen

In een tijdperk waarin digitale veiligheid bovenaan de agenda van bedrijven staat, heeft Microsoft op slimme wijze ingespeeld op deze behoefte met een reeks security-oplossingen als onderdeel van Microsoft 365 (M365). Het is echter van cruciaal belang om uw behoeften duidelijk in kaart te brengen voordat u een keuze maakt uit deze oplossingen.

M365 security bundels: Wat moet u weten?

Microsoft biedt twee belangrijke security bundels, die zowel als ‘add-on’ op M365 E3 als onderdeel van de M365 E5 bundel kunnen worden aangeschaft. Bovendien is het mogelijk om individuele security producten te kiezen, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Wat opvalt, is dat Microsoft en haar partners vaak de voorkeur geven aan het aanbieden van de M365 E5 bundel, terwijl er vaak meer geschikte (minder uitgebreide) oplossingen beschikbaar zijn die beter aansluiten op de behoeften van de klant.

Het is belangrijk op te merken dat bij de keuze voor de uitgebreide M365 E5 suite, er sprake kan zijn van een vendor-lock in. Het loont om goed te kijken naar uw specifieke behoeften en ook te overwegen of andere security oplossingen als alternatief kunnen dienen. Deze alternatieven kunnen ook als onderhandelingspunt worden gebruikt tijdens onderhandelingen met Microsoft om kortingen en gunstigere voorwaarden voor de M365 E5 suite te bedingen.

Voorbereiding voor onderhandelingen

Voorafgaand aan onderhandelingen is het verstandig om de kosten van uw huidige security oplossingen in kaart te brengen. Dit biedt niet alleen inzicht in de huidige uitgaven, maar versterkt ook uw onderhandelingspositie bij gesprekken met Microsoft

De inhoud van de M365 security bundels

Microsoft 365 E5 Security: Deze bundel bevat een uitgebreide reeks security tools en functionaliteiten om uw organisatie te beschermen tegen dreigingen, waaronder geavanceerde bedreigingsbescherming, identiteits- en toegangsbeheer, en informatiebescherming.

Microsoft 365 E5 Compliance: Deze bundel richt zich op compliance en gegevensbescherming, met functies zoals geavanceerd eDiscovery, dataclassificatie en bescherming, en informatiebeheer.

Neem contact op met BeSharp Experts

Heeft u vragen over dit onderwerp, wilt u inzicht in de kosten en licentiemogelijkheden, of heeft u ondersteuning nodig bij het onderhandelen van de beste prijs en contractvoorwaarden?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met BeSharp Experts. Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van de meest optimale licentieoplossing en bij het onderhandelen van de beste prijs en contractvoorwaarden voor de ideale Microsoft 365 security oplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.