Het potentieel ontgrendelen van Microsoft Server en Cloud Enrollment (SCE)

februari 15, 2024

In het complexe landschap van technologieaanschaf is het nemen van geïnformeerde beslissingen over licentieovereenkomsten cruciaal voor organisaties die hun software-investeringen willen maximaliseren. Microsoft’s Server en Cloud Enrollment (SCE) onderscheidt zich als een veelzijdig maar ingewikkeld licentiemodel dat zorgvuldige verkenning rechtvaardigt. Bij BeSharp Experts, met meer dan 15 jaar ervaring in contractonderhandelingen en optimalisatie van softwarelicenties, begrijpen we het belang van het vinden van de juiste oplossing voor de behoeften van uw organisatie. Laten we samen op reis gaan om het potentieel van Microsoft SCE te ontgrendelen.

Het begrijpen van Microsoft SCE

Microsoft SCE is geëvolueerd uit eerdere Enrollment programma’s, waaronder de Enrollment for Core Infrastructuur (ECI), de Enrollment for Application Platform (EAP) en de Enrollment for Microsoft Azure. Deze uitgebreide Enrollment, ondergebracht onder de Master Enterprise-overeenkomst, biedt organisaties de flexibiliteit om hun aankopen aan te passen aan hun unieke eisen. SCE, dat een scala aan producten bestrijkt zoals Windows Server, System Center en Azure, stelt ondernemingen in staat software te implementeren in diverse omgevingen, of het nu on-premises is, in de cloud, of via hybride oplossingen.

Navigeren door toezeggingen en overwegingen

Om volledig gebruik te maken van Microsoft SCE, moeten organisaties toezeggingen en overwegingen zorgvuldig afwegen. Toezeggingen aan specifieke producten, in combinatie met minimale aankoopvereisten, benadrukken de noodzaak van strategische planning. Hier is een uitsplitsing:

  • SQL: Zorg voor volledige dekking van uw SQL-productieomgeving met Software Assurance of abonnement. Dit vereist een minimumlicentie van 50 Cores (Standaard of Enterprise) of 5 SQL Server-edities met 250 SQL CALs.
  • Core Infrastructure Suite: Licentie alle Windows-servers (productie of dev/test) onder het Core Infrastructure Suite-licentiepakket, met een minimum van 400 Cores (Standaard of Datacenter).
  • SharePoint: Dek uw volledige SharePoint-productieomgeving af met Software Assurance of abonnement, met een minimum van 5 servers.
  • BizTalk: Bereik volledige dekking van uw productieomgeving met Software Assurance of abonnement, waarbij een minimum van 24 Cores (Enterprise, Standaard of Branch) vereist is.
  • Visual Studio: Elke gebruiker van software gelicentieerd via een MSDN-abonnement moet worden meegerekend, met een minimumvereiste van 20 abonnementen.

Bepalen van geschiktheid en omgaan met uitdagingen

Is Microsoft SCE de juiste keuze voor uw organisatie? Op maat gemaakt voor grote ondernemingen met complexe IT-landschappen, biedt SCE een holistische oplossing voor het beheer van Microsoft-softwareactiva. Potentiële uitdagingen zoals minimale toezeggingsvereisten en complexe licentiemodellen moeten echter zorgvuldig worden overwogen. Ons team bij BeSharp Experts kan u helpen deze uitdagingen aan te pakken en geïnformeerde beslissingen te nemen die aansluiten bij uw strategische doelstellingen.

Het potentieel ontgrendelen met BeSharp Experts

Bij BeSharp Experts zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties door de complexiteiten van Microsoft-licenties. Met een schat aan middelen en expertise stellen we onze klanten in staat om hun software-investeringen te optimaliseren en zakelijk succes te behalen. Of u nu Microsoft SCE overweegt of bestaande overeenkomsten wilt stroomlijnen, wij staan klaar om u op elk moment te ondersteunen.

Begin aan uw licentiereis

Klaar om het potentieel van Microsoft SCE te ontgrendelen? Neem vandaag nog contact op met BeSharp Experts om te ontdekken hoe we u kunnen helpen de complexiteit van Microsoft licenties met vertrouwen te navigeren. Laten we samen uw software-investeringen maximaliseren en uw bedrijf vooruit helpen. Neem contact met ons op om aan uw licentiereis te beginnen.

Microsoft Licensing Resources and Documents:

Server and Cloud Enrollment (SCE) FAQ

Server and Cloud Enrollment (SCE) at a glance | Datasheet

Server and Cloud Enrollment (SCE) | Program Guide