Het belang van het uitsluiten van Toekomstige Affiliates in uw Microsoft Enterprise overeenkomst

februari 14, 2024

Als u zich ooit hebt gewaagd aan het verkrijgen van een Microsoft Enterprise-overeenkomst (EA), bent u zich er goed van bewust dat wat aanvankelijk eenvoudig lijkt, vaak complexiteit onthult. Een dergelijk aspect is de inclusie van “Toekomstige Affiliates.” In deze blogpost zullen we ingaan op de implicaties van het opnemen of uitsluiten van Toekomstige Affiliates in uw Microsoft Enterprise Overeenkomst en waarom het omarmen van flexibiliteit voordelig kan zijn.

Het ontcijferen van de Enterprise Enrollment

De Microsoft Enterprise Enrollment staat als een cruciaal document dat vereist is voor het opstellen van een EA. Het schetst de contouren van de onderneming die onder de overeenkomst valt, inclusief welke entiteiten als affiliates worden geclassificeerd. Klanten worden geconfronteerd met een spectrum van opties bij het definiëren van hun onderneming, variërend van het omvatten van alle affiliates tot het specificeren van uitsluitingen.

Het ontcijferen van Toekomstige Affiliates

Het hart van de zaak ligt in de beslissing omtrent overnames en hun integratie in de Enterprise Overeenkomst. Door ervoor te kiezen Toekomstige Affiliates op te nemen, verplicht de klant zich om alle verworven gebruikers op te nemen via een afrekening op de volgende verjaardag na de overname.

Daarentegen ontslaat het kiezen om Toekomstige Affiliates uit te sluiten de klant van de verplichting om verworven gebruikers op te nemen in hun Enterprise Overeenkomst. Er is echter een voorbehoud: zodra verworven gebruikers niet te onderscheiden zijn van legacy medewerkers, moeten ze worden opgenomen in de overeenkomst.

Bepleiten voor het uitsluiten van Toekomstige Affiliates

Het uitsluiten van Toekomstige Affiliates dient vaak als een veiligheidsmaatregel vanuit zowel kosten- als licentiebeheeroogpunt. Stel u bijvoorbeeld voor dat een klant een bedrijf van 1000 gebruikers verwerft kort na het ondertekenen van hun EA. Als Toekomstige Affiliates waren opgenomen, zou de klant verplicht zijn om af te rekenen voor alle 1000 gebruikers tegen de volgende verjaardag, ongeacht de voortgang van de integratie.

Echter, overnames gaan doorgaans gepaard met een overgangsperiode waarin overbodige posities kunnen worden geschrapt en bedrijfsstructuren worden geherstructureerd. Door Toekomstige Affiliates uit te sluiten behoudt de klant flexibiliteit. Ze kunnen geleidelijk de verworven gebruikers integreren en alleen afrekenen voor die gebruikers die volledig zijn opgenomen in de onderneming, waardoor kosten worden beheerst en licenties worden geoptimaliseerd.

Het waarderen van nuance

De beslissing om Toekomstige Affiliates op te nemen of uit te sluiten is slechts één voorbeeld van de genuanceerde overwegingen die inherent zijn aan EA-beheer. Elk aspect van uw overeenkomst verdient nauwgezette overweging om risico’s te beperken en waarde te optimaliseren.

Deskundig advies zoeken

Het navigeren door het doolhof van Microsoft-licentieovereenkomsten vereist expertise. Bij BeSharp Experts zijn we gespecialiseerd in het helpen van organisaties bij het optimaliseren van hun EA-strategieën. Of het nu gaat om Toekomstige Affiliates of andere aspecten van uw overeenkomst, ons team staat klaar om advies te bieden.

Conclusie

Door flexibiliteit in te bouwen in uw Microsoft Enterprise Enrollment door het uitsluiten van Toekomstige Affiliates, kunt u aanzienlijke voordelen behalen op het gebied van kostenbeheersing en licentiebeheer. Gewapend met een grondig begrip van deze beslissing en versterkt door deskundig advies, kunt u met vertrouwen de complexiteiten van uw EA navigeren en een koers uitzetten naar strategisch succes.