Groei in Software uitgaven voor 2023 en 2024

juli 24, 2023

In het voortdurend veranderende IT landschap vormt software de ruggengraat van bedrijven wereldwijd. De onvermoeibare vooruitgang van digitale transformatie en de toenemende vraag naar innovatieve IT oplossingen hebben de exponentiële groei van IT uitgaven wereldwijd gestimuleerd. In deze blog zullen we de verwachte stijging in IT uitgaven voor 2023 en 2024 onderzoeken, zoals gerapporteerd in een recent onderzoek van Gartner, samen met de redenen achter deze trend. Daarnaast zullen we belichten hoe BeSharp Experts uw betrouwbare partner kan zijn bij het navigeren door de complexe wereld van software licenties en contractonderhandelingen.

De Enorme Groei in IT uitgaven:

De geprojecteerde cijfers voor IT uitgaven in 2023 en 2024 zijn ronduit verbluffend – naar schatting zal er respectievelijk een stijging van 13,5% en 14% plaatsvinden, volgens het meest recente rapport van Gartner. Deze cijfers duiden op een significante verschuiving in de manier waarop bedrijven opereren, investeren en IT technologie benutten om hun doelen te bereiken. Maar wat drijft deze enorme groei?

Redenen voor de Exponentiële Groei:

  • Digitale Transformatie: De wereldwijde drive naar digitale transformatie is een belangrijke drijvende kracht achter de exponentiële groei van IT uitgaven. Bedrijven omarmen in hoog tempo IT oplossingen gebaseerd op de cloud, SaaS applicaties en geavanceerde technologieën om hun bedrijfsvoering te stroomlijnen, de productiviteit te verhogen en een uitstekende klantervaring te bieden.
  • Revolutie in Het Nieuwe Werken: De verschuiving naar werken op afstand, als gevolg van de pandemie, heeft de manier waarop bedrijven functioneren veranderd. Om remote teams effectief te ondersteunen, investeren organisaties aanzienlijk in samenwerkingsgereedschappen, communicatieplatforms en projectmanagementsoftware.
  • Automatisering en Kunstmatige Intelligentie: De opkomst van automatisering en kunstmatige intelligentie heeft bedrijfsprocessen in verschillende sectoren gerevolutioneerd. Naarmate bedrijven streven naar meer efficiëntie en datagestuurde besluitvorming, nemen investeringen in software die deze technologieën integreert toe.
  • Zorgen over Beveiliging en Compliance: Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen en strenge regelgevingsvereisten reserveren bedrijven aanzienlijke middelen om hun cybersecurity te versterken. Investeringen in geavanceerde IT beveiligingssoftware zijn een topprioriteit geworden om gevoelige gegevens te beschermen.
  • Prijsverhogingen van Microsoft (cloud) producten: Een andere belangrijke reden voor de exponentiële groei is de doorgevoerde prijsverhogingen van Microsoft producten, met name in de cloud. Dit heeft geleid tot een toename in IT uitgaven bij bedrijven die vertrouwen op Microsoft oplossingen.

Waarom Kiezen voor BeSharp Experts?

  1. Onafhankelijke Licentiespecialisten: We begrijpen dat het navigeren door de licentieregels van Microsoft complex kan zijn. Ons team van onafhankelijke licentiespecialisten zal uw unieke behoeften beoordelen en aanbevelingen doen voor de meest kosteneffectieve en compliant licentieoplossingen die zijn afgestemd op uw bedrijfsbehoeften.
  2. Ervaren Contractonderhandelaars: Onze experts hebben in de loop der jaren hun onderhandelingsvaardigheden verfijnd, waardoor ze goed zijn uitgerust om de best mogelijke prijs en voorwaarden voor uw softwarecontracten te verkrijgen.
  3. Ervaring en Expertise: Ons team beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in contractonderhandelingen en software licentieoptimalisatie. Deze uitgebreide ervaring stelt ons in staat om u de meest effectieve en kostenefficiënte strategieën te bieden om het maximale uit uw software investeringen te halen.