Grace period Microsoft Teams Rooms

juni 26, 2023

Belangrijk nieuws! Microsoft heeft besloten een “grace period” van 90 dagen in te stellen voor de handhaving van het licentiebeleid van Microsoft Teams Rooms. Deze periode begint op 1 juli 2023 en eindigt op 30 september 2023. Dit geeft u extra tijd om u voor te bereiden op de overgang naar de nieuwe licenties en zorgt voor een soepele migratie.

Op 6 september 2022 heeft Microsoft de Microsoft Teams Rooms Pro- en Basic-licenties geïntroduceerd. Als onderdeel van deze aankondiging hebben ze ook belangrijke updates gedeeld met betrekking tot het gebruik van M365/O365 gebruikersabonnementlicenties voor Teams Rooms-implementaties.

Vanaf 1 juli 2023 kunnen klanten geen gebruikersabonnementlicenties meer toepassen om in te loggen op hun Microsoft Teams Rooms-apparaten, inclusief Surface Hub en Teams Panels. Deze wijziging is gecommuniceerd via in-product meldingen en op de Microsoft Teams Rooms-licentiepagina. Klanten moeten een Teams Rooms-licentie aanschaffen en toewijzen aan accounts die worden gebruikt op Teams Rooms. Voor Teams Panels moeten klanten een Teams Shared Device-licentie toewijzen aan accounts wanneer een Teams Panel wordt ingezet in een ruimte waar geen Teams Room of Surface Hub aanwezig is.

Deze wijzigingen zijn bedoeld om een betere ervaring en meer functies te bieden voor Teams Rooms-apparaten. We begrijpen echter dat het kiezen van de juiste licentie voor uw organisatie verwarrend kan zijn, en ons team staat klaar om u te helpen de beste beslissing te nemen op basis van uw behoeften.