Device-based licensing voor Microsoft 365 Apps for Enterprise

juli 12, 2023

Microsoft heeft onlangs een nieuwe manier geïntroduceerd voor commerciële klanten om hun licenties voor Microsoft 365 Apps for enterprise te beheren: Device-based licensing. Met deze functie kunnen organisaties een Microsoft 365 Apps for enterprise-licentie toewijzen aan een Windows-clientapparaat. Dit is gunstig voor bedrijven die bijvoorbeeld stations delen of waar meerdere gebruikers toegang hebben tot dezelfde computer. In plaats van voor elke gebruiker afzonderlijke licenties aan te schaffen, kan de organisatie nu één licentie toewijzen aan het apparaat zelf.

Met Device-based licensing kunnen organisaties ook de controle behouden over de toegang tot bepaalde functies en apps, terwijl ze tegelijkertijd de productiviteit van hun werknemers verhogen. Door de juiste licentie toe te wijzen aan het apparaat, krijgen medewerkers automatisch toegang tot de juiste tools om hun werk te doen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het beheer van licenties.

De Microsoft 365 Apps for enterprise (device) licentie is beschikbaar voor commerciële klanten via het Enterprise Agreement/Enterprise Agreement Subscription. Voor onderwijsklanten is de licentie Microsoft 365 Apps for Education (device) en is alleen beschikbaar via Enrollment for Education Solutions (EES).

Als u meer wilt weten over deze manier van licenties toewijzen, dan staan wij als BeSharp Experts klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op voor onafhankelijk advies en een duurzame oplossing voor uw organisatie. We helpen u graag verder!