Ontdek de nieuwe functionaliteiten van System Center 2025 en de bijgewerkte prijzen

oktober 14, 2024

Met de lancering van System Center 2025, die op 1 november 2024 wereldwijd beschikbaar zal zijn, brengt Microsoft verschillende nieuwe functies en wijzigingen in hun datacenterbeheeroplossing. Deze blog richt zich vooral op de licentie-technische aspecten van deze release, die van belang zijn voor organisaties die gebruikmaken van System Center.

Nieuwe functionaliteiten in System Center 2025

  1. Beheer van Azure Stack HCI

System Center 2025 biedt ondersteuning voor het beheer van Azure Stack hyperconverged infrastructure (HCI) 23H2-clusters via Virtual Machine Manager (VMM) en System Center Operations Manager 2025. Dit stelt organisaties in staat om verschillende infrastructuren vanuit één beheervlak te beheren.

  1. Verbeterde beveiliging

System Center 2025 bevat verbeterde beveiligingsmaatregelen om de operationele, opslag- en authenticatiemechanismen te beschermen. Dit is essentieel voor IT-beheerders die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van gevoelige gegevens en systemen.

  1. Ondersteuning voor Windows Server 2025 Arc-enabled capaciteiten

De nieuwe Arc-enabled mogelijkheden van Windows Server 2025 worden ook ondersteund, inclusief Hotpatching voor Arc-enabled System Center Virtual Machine Manager (SCVMM). Hierdoor kunnen organisaties belangrijke lifecycle-operaties, zoals starten en stoppen, eenvoudig beheren.

Updates in prijzen en licenties

Met de introductie van System Center 2025 zijn er ook belangrijke veranderingen in de prijs- en licentiemodellen. De prijs zal met 10% stijgen in vergelijking met System Center 2022 in alle commerciële kanalen. Dit is een cruciale wijziging voor organisaties die hun IT-budgetten beheren.

Licentiemodel

System Center 2025 wordt aangeboden onder een perpetuele licentie-model. De licentiestructuur voor de Standard en Datacenter edities blijft consistent met die van 2022. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Licentiekosten: Licenties zijn alleen vereist voor de eindpunten die beheerd worden. Dit helpt organisaties om de kosten te beheersen en alleen te betalen voor wat ze nodig hebben.
  • SQL Server: Er zijn geen aanvullende licenties nodig voor klanten die gebruikmaken van SQL Server Standard Edition. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren voor organisaties die al in deze infrastructuur hebben geïnvesteerd.
  • Licentiebeleid op basis van fysieke cores: Het serverbeheerlicentiebeleid is gebaseerd op fysieke cores, wat zorgt voor consistentie met het licentiemodel van Windows Server 2025. Dit maakt het voor organisaties eenvoudiger om hun licentievereisten te plannen en te beheren.

Over BeSharp Experts

Als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in Microsoft licenties, richt BeSharp Experts zich op het bieden van objectief advies dat aansluit bij de behoeften van onze klanten. Dankzij onze onafhankelijke status kunnen wij advies geven zonder belangenverstrengeling. Met meer dan 15 jaar ervaring in contractonderhandelingen en softwarelicentieoptimalisatie, zijn we er om u te helpen de waarde van uw Microsoft-softwareinvesteringen te maximaliseren.

Heeft u vragen over de licentie-technische aspecten van System Center 2025? Neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen u graag verder met uw vragen en zorgen ervoor dat u goed voorbereid bent op deze nieuwe versie.