Office LTSC 2024: Wat u moet weten over de nieuwe release

oktober 7, 2024

Op 1 oktober 2024 heeft Microsoft Office LTSC 2024 uitgebracht, de nieuwste versie van de klassieke Office-suite voor organisaties die gebruikmaken van apparaten die geen frequente updates of internetverbinding kunnen toestaan. LTSC (Long Term Servicing Channel) is ontworpen voor omgevingen waar systemen langdurig zonder wijzigingen of nieuwe functionaliteiten moeten functioneren, zoals in industriële processen of op gespecialiseerde machines. Ontdek hier de nieuwe functies van de nieuwste Office variant.

Wat is Office LTSC 2024?

Office LTSC 2024 is de opvolger van Office LTSC 2021 en biedt een Office-suite zonder de constante updates die kenmerkend zijn voor cloudoplossingen zoals Microsoft 365. LTSC ontvangt geen nieuwe functionaliteiten na de initiële release, wat zorgt voor een voorspelbare werkomgeving.

Microsoft biedt vijf jaar ondersteuning voor Office LTSC 2024, volgens het standaard levenscyclusbeleid voor LTSC-versies.

Beschikbare edities van Office LTSC 2024

Office LTSC 2024 is beschikbaar in drie edities:

  • Office Professional Plus
  • Office Standaard
  • Office voor de Mac

Bovendien zijn er nieuwe versies van Visio en Project beschikbaar. LTSC ontvangt na de release geen nieuwe functies, maar het bevat enkele verbeteringen die al in Microsoft 365 Apps for Enterprise en Business zijn doorgevoerd, zoals prestatieverbeteringen en een gemoderniseerde interface.

Prijsverhoging

Bij de release van Office LTSC 2024 is er een prijsverhoging van 10% ten opzichte van de LTSC 2021-versie. Dit is een belangrijke overweging voor bedrijven die deze versie willen aanschaffen.

Voor wie is Office LTSC 2024 geschikt?

Office LTSC 2024 is met name geschikt voor organisaties die apparaten gebruiken die geen nieuwe functionaliteiten kunnen accepteren of lange tijd offline moeten functioneren. Dit geldt bijvoorbeeld voor industriële productieomgevingen.

BeSharp Experts: Uw partner in licentiebeheer

BeSharp Experts heeft meer dan 15 jaar ervaring in softwarelicentie-optimalisatie en contractonderhandelingen. Wij bieden onafhankelijk advies en helpen u bij het vinden van de best passende licentie-oplossing voor uw organisatie. We zorgen voor inzicht in alle relevante mogelijkheden, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Ondersteuning bij licentieonderhandelingen

Daarnaast ondersteunen wij u bij onderhandelingen met Microsoft en haar partners om de beste prijs en contractvoorwaarden te realiseren. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om de meest gunstige voorwaarden voor uw organisatie te verkrijgen.

Neem contact op met BeSharp Experts

Zoekt u de optimale licentieoplossingen voor uw organisatie? BeSharp Experts staat klaar om u te ondersteunen met onafhankelijk advies, inzicht in alle opties en begeleiding bij contractonderhandelingen. Dit zorgt ervoor dat u alleen betaalt voor de licenties die u daadwerkelijk nodig heeft, tegen de best mogelijke prijs en contractvoorwaarden.