Microsoft 365 Copilot Wave 2: De toekomst van werk met AI-innovaties

september 17, 2024

Op 16 september 2024 introduceerde Microsoft de volgende fase van Microsoft 365 Copilot, ook bekend als Wave 2. Deze release brengt verschillende AI-gestuurde tools die de manier waarop mensen werken sterk zouden kunnen beïnvloeden. Het centrale thema van deze update is het samenbrengen van Web + Werk + Pages als een nieuwe ontwerpstrategie voor kenniswerk. Microsoft ziet deze innovaties als een manier om de productiviteit van meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd te verbeteren.

Wat is Microsoft 365 Copilot Wave 2?

Wave 2 bouwt voort op de eerdere versie van Copilot en introduceert nieuwe AI-tools die volgens Microsoft een aanzienlijke toename in productiviteit mogelijk maken. In het afgelopen jaar zijn meer dan 150 nieuwe functies uitgerold, gebaseerd op gebruikersfeedback en de nieuwste technologieën. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste functies van Microsoft 365 Copilot Wave 2, zoals gepresenteerd door Microsoft.

Copilot Pages: De toekomst van samenwerken

Pages wordt door Microsoft gepresenteerd als een nieuw digitaal artefact voor de AI-tijd. Het biedt een canvas voor teams om samen te werken aan AI-gegenereerde inhoud, die bewerkbaar, uitbreidbaar en deelbaar is. Dit zou een nieuwe manier moeten bieden om informatie vast te leggen en kennisdeling te stimuleren binnen teams.

Copilot in Excel GA: AI voor bedrijfsdata

Copilot in Excel GA biedt mogelijkheden voor bedrijven om hun data effectiever te beheren en analyseren. De nieuwe functies maken het mogelijk om ongestructureerde gegevens te verwerken, met ondersteuning voor meer formules en visualisaties zoals grafieken en draaitabellen. Microsoft ziet dit als een waardevolle uitbreiding van Excel’s mogelijkheden, waardoor dataverwerking eenvoudiger en krachtiger wordt.

Python in Excel: Geavanceerde analyses zonder programmeren

Met de integratie van Python in Excel krijgen bedrijven toegang tot geavanceerde analysemogelijkheden, zoals voorspellende analyses en machine learning. Dit alles kan via natuurlijke taal worden uitgevoerd, zonder programmeerkennis. Hiermee wordt het volgens Microsoft mogelijk om diepgaandere data-analyses uit te voeren zonder de noodzaak van gespecialiseerde datawetenschappers.

Narrative Builder in PowerPoint: Perfecte presentaties in een handomdraai

Met Narrative Builder helpt Copilot gebruikers bij het opstellen van presentaties. Door een simpele prompt kan een eerste versie van de presentatie automatisch worden gegenereerd. Dit bespaart tijd en biedt gebruikers een handige basis om verder op voort te bouwen.

Copilot in Teams: Volledige Inzichten in Je Vergaderingen

Copilot in Teams zorgt ervoor dat vergaderingen gemakkelijker gevolgd en samengevat kunnen worden. Door zowel het transcript als de chat te analyseren, ontstaat een compleet overzicht van wat er besproken is. Dit helpt om alle belangrijke punten uit een vergadering beter te begrijpen en vast te leggen.

Inbox prioriteren in Outlook: Vaarwel e-mail-overload

Met Copilot in Outlook komt er een nieuwe manier om e-mails te beheren. Door berichten samen te vatten en te prioriteren op basis van de inhoud en de rol van de gebruiker, helpt Copilot bij het verminderen van e-mail-overload. Gebruikers krijgen zo sneller inzicht in wat belangrijk is en kunnen efficiënter hun inbox beheren.

Copilot Agents: Slimme AI-assistenten die bedrijfsprocessen automatiseren

Copilot Agents biedt nieuwe mogelijkheden om bedrijfsprocessen te automatiseren met behulp van AI-assistenten. Deze agents kunnen taken uitvoeren en samenwerken met menselijke gebruikers. Bedrijven kunnen deze AI-agents aanpassen in platforms zoals BizChat en SharePoint, waardoor specifieke workflows en databronnen kunnen worden geïntegreerd.

Conclusie

Microsoft 365 Copilot Wave 2 biedt een reeks nieuwe AI-innovaties die het werk voor organisaties aanzienlijk kunnen veranderen. Of het nu gaat om samenwerken in Pages, geavanceerde data-analyse in Excel of het automatiseren van processen met Copilot Agents, Microsoft positioneert deze tools als manieren om productiviteit en efficiëntie te verhogen.

Meer informatie: Microsoft 365 Copilot Wave 2: Pages, Python in Excel, and agents | Microsoft 365 Blog