Introductie van de Microsoft Entra Suite

juli 15, 2024

Introductie van de Microsoft Entra Suite

Microsoft heeft onlangs de algemene beschikbaarheid van de Microsoft Entra Suite aangekondigd en positioneert het als dé oplossing voor veilige toegang tot de werkomgeving. Deze suite integreert toegangsbeleidsmachines over identiteiten, endpoints en netwerken, waardoor een robuuste Zero Trust-oplossing voor gebruikerstoegang wordt geboden.

Wat is Microsoft Entra Suite?

De Microsoft Entra Suite is een uitgebreid licentiepakket ontworpen om identiteits- en toegangsbeheer te verbeteren door geavanceerde beveiligings- en governancefuncties te consolideren. Het vereenvoudigt de implementatie van zero-trust beveiligingsmodellen binnen het digitale ecosysteem van een organisatie.

Componenten van de Microsoft Entra Suite

  • Microsoft Entra Private Access: Identity-centric Zero Trust Network Access beveiligt private apps en resources, vermindert operationele complexiteit en kosten door verouderde VPN’s te vervangen.
  • Microsoft Entra Internet Access: Identity-centric Secure Web Gateway (SWG) voor SaaS-apps en internetverkeer, beschermt tegen schadelijke inhoud en andere internetbedreigingen.
  • Microsoft Entra ID Governance: Compleet identiteitsbeheer en administratie automatiseert de levenscyclus van identiteiten voor nauwkeurige toegangsbeheer.
  • Microsoft Entra ID Protection: Geavanceerde identiteitsbescherming blokkeert identiteitscompromissen in realtime met hoogwaardige authenticatiemethoden en machine learning (ook inbegrepen in Microsoft Entra ID P2).
  • Microsoft Entra Verified ID: Beheerde service voor verifieerbare referenties maakt real-time, privacy-respectvolle identiteitsverificatie mogelijk, beginnend met premium mogelijkheden zoals Face Check.

Mogelijkheden van Microsoft Entra Suite

De Microsoft Entra Suite stelt organisaties in staat om:

  • Beleidsregels voor voorwaardelijke toegang te verenigen over identiteiten en netwerken.
  • Minimale toegangsrechten te waarborgen voor alle gebruikers tot resources en applicaties.
  • De gebruikerservaring te verbeteren voor werknemers op kantoor en op afstand.
  • Het beheer van beveiligingstools te stroomlijnen, waardoor complexiteit en kosten worden verminderd.

Prijsstelling en licentievereisten

De Microsoft Entra Suite heeft een prijs van $12 per gebruiker per maand. Een vereiste voor het gebruik van de Entra Suite is de Microsoft Entra P1-licentie (voorheen Azure Active Directory P1), geprijsd op $6 per gebruiker per maand, essentieel voor zowel de licentie als de technische opzet.

Varianten van de Entra Suite licentie

Er zijn drie belangrijke varianten van de Microsoft Entra Suite licentie, afgestemd op verschillende organisatorische behoeften:

  1. Microsoft Entra Suite: De standaardversie met de kernset aan functies.
  2. Microsoft Entra Suite voor FLW: Ontworpen voor frontline workers (FLWs). Deze versie omvat dezelfde serviceplannen maar is geoptimaliseerd voor FLW-scenario’s.
  3. Microsoft Entra Suite Step-Up: Bedoeld voor klanten die al een Microsoft Entra Premium P2-licentie hebben en hun mogelijkheden willen uitbreiden met extra functies die zijn opgenomen in de Entra Suite.

Microsoft Entra Suite vs. Microsoft 365 E5

Hoewel van Microsoft 365 E5 wordt verwacht dat het uitgebreide functies voor identiteitsbeheer omvat, zijn geavanceerde functies die nodig zijn voor dieper identiteitsbeheer apart gebundeld in de Entra Suite.

Vergelijking:

  • Entra ID Plan 2: Inbegrepen in zowel Microsoft Entra Suite- als Microsoft 365 E5-licenties.
  • Standalone kosten van Microsoft Entra ID P2 (voorheen Azure Active Directory P2): $9 per gebruiker per maand.
  • Entra Suite-licentie: Geprijsd op $12 per gebruiker per maand.

Voor een extra $3 per gebruiker per maand biedt de Entra Suite:

  • Microsoft Entra ID Governance: $7 per gebruiker per maand.
  • Microsoft Entra Verified ID: (Exacte prijs niet beschikbaar, maar geschat).
  • Microsoft Entra Private Access: $5 per gebruiker per maand.
  • Microsoft Entra Internet Access: $5 per gebruiker per maand.

Ondanks onvolledige prijsdetails voor Verified ID Premium-functies, bedraagt een snelle berekening van bekende kosten ongeveer $26 per gebruiker per maand. Dit maakt de gecombineerde Entra Suite-licentie van $12 per gebruiker per maand een kosteneffectieve keuze als u naast Entra ID Plan 2 een van de aanvullende oplossingen nodig heeft.

Conclusie: Is Microsoft Entra Suite het waard?

De Microsoft Entra Suite vertegenwoordigt een strategische investering voor organisaties die hun identiteits- en toegangsbeheerkaders willen versterken. Door een uitgebreid bundel van governance-, beveiligings- en toegangstools aan te bieden, vereenvoudigt het de implementatie van een zero-trust architectuur. Met aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met individuele licenties biedt de Entra Suite uitstekende waarde, vooral voor organisaties die hun mogelijkheden voor identiteitsbescherming en governance willen verbeteren buiten Microsoft 365 E5.

Overweegt u de overstap naar Microsoft Entra Suite?

BeSharp Experts, een onafhankelijke softwarelicentieadviseur, is gespecialiseerd in het helpen van organisaties bij het vinden van optimale licentieoplossingen en effectieve onderhandelingen met Microsoft. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gedetailleerd advies of bezoek onze website voor meer informatie over het optimaliseren van uw Microsoft-licentiestrategie.

Over BeSharp Experts

Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van softwarelicenties en bieden op maat gemaakte oplossingen om uw IT-infrastructuur te verbeteren. Ons doel is ervoor te zorgen dat u alleen betaalt voor wat u nodig heeft, terwijl u het volledige potentieel van uw software-investeringen benut. Neem gerust contact met ons op voor een gedetailleerd advies of bezoek onze website voor meer inzichten in het optimaliseren van uw Microsoft-licentiestrategie.