Microsoft Teams

mei 8, 2023

Het gebruik van Microsoft Teams kan een waardevolle toevoeging zijn voor de communicatie en samenwerking binnen een organisatie. Echter, voordat je Teams kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je het juiste licentieplan hebt gekozen dat past bij de behoeften van je organisatie. In deze blog zullen we de verschillende licentie-opties voor Microsoft Teams bespreken.

Microsoft Teams Free

Microsoft Teams Free is een gratis basisversie van Microsoft Teams die geschikt is voor kleine teams en ondernemingen. Met Teams Free kun je tot 300 gebruikers toevoegen en kun je gebruik maken van veel van de basisfuncties van Teams, zoals chat, videoconferenties en bestandsoverdracht. Het biedt echter niet de uitgebreide beheers- en beveiligingsfuncties die beschikbaar zijn in de betaalde versies.

Microsoft Teams voor Onderwijs

Microsoft Teams voor Onderwijs is speciaal ontworpen voor onderwijsinstellingen en biedt een uitgebreidere set functies dan de gratis versie. Met Teams voor Onderwijs kunnen docenten en studenten samenwerken, opdrachten beheren en online lessen volgen. Teams voor Onderwijs is gratis beschikbaar voor alle scholen en universiteiten die gebruik maken van Office 365 A1 of A5 licenties.

Microsoft Teams Business Basic

Microsoft Teams Business Basic is de betaalde basisversie van Microsoft Teams en biedt meer functies dan de gratis versie. Met Teams Business Basic kunnen gebruikers onbeperkt chatten en deelnemen aan videogesprekken en vergaderingen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van integraties met andere Microsoft-toepassingen, zoals Outlook, SharePoint en OneDrive. Teams Business Basic is beschikbaar voor een maandelijkse vergoeding per gebruiker.

Microsoft Teams Business Standard

Microsoft Teams Business Standard is een uitgebreide versie van Teams Business Basic en biedt extra functies, zoals bestandsopslag en delen, scherm delen, en de mogelijkheid om webinars en live-evenementen te organiseren. Teams Business Standard is beschikbaar voor een hogere maandelijkse vergoeding per gebruiker dan Teams Business Basic.

Microsoft Teams Business Premium

Microsoft Teams Business Premium is de meest uitgebreide en geavanceerde versie van Teams en biedt alle functies van Teams Business Standard, evenals extra beheers- en beveiligingsfuncties, zoals geavanceerde beleidsregels, auditlogging en dataencryptie. Teams Business Premium is beschikbaar voor een hogere maandelijkse vergoeding per gebruiker dan Teams Business Standard.

Kortom, het kiezen van de juiste licentieoptie voor Microsoft Teams hangt af van de behoeften van je organisatie. Of je nu een kleine onderneming bent of een grote onderneming met geavanceerde beveiligingsbehoeften, Microsoft Teams biedt een scala aan opties om aan de behoeften van elke organisatie te voldoen.